Tannbleking

Tannbleking er et godt alternativ for deg som føler at tennene er misfarget eller ikke lyse nok. Tannbleking er ikke skadelig om det utføres på riktig måte. Tennene som skal blekes bør ikke ha hull, og heller ikke ha dårlige fyllinger, dessuten bør overflatemisfarginger være fjernet.


Vi anbefaler Poladay tannblekesystem, et hjemmeblekingsystem. Vi anbefaler ikke at du kjøper tannblekemidler over Internett da konsentrasjonen av blekestoff ofte er høyere enn anbefalt dose, og eventuell sykdom i tennene ikke er kartlagt på forhånd. 

Hvordan fungerer Hjemmebleking:
Vi tar en avstøpning av tennene dine og lager en individuell tilpasset skinne som passer akkurat til dine tenner. Du får instruksjon om hvordan tannblekingen gjøres, og du får med deg skinne og blekemiddel hjem. Du tannbleker 30 minutter 1-2 ganger om dagen. Noen har tenner som er enkle å bleke, andre har vanskeligere tenner. Derfor varierer blekeperioden for hver enkelt person, alt fra én til tre uker. Fordelen med hjemmebleking er også at tannblekeskinnen kan brukes på et senere tidspunkt for å "friske opp" tidligere tannbleking.

Tannblekingen kan forventes å holde i to til fem år. I løpet av disse årene vil ytre påvirkninger og aldersforandringer påvirke tennenes farge. Husk at rødvin, te, kaffe, cola, snus og sigarettrøyk er komponenter som påvirker selve tannblekeprosessen og holdbarheten etter tannblekingen.

I noen tilfeller kan tannkronen bli misfarget etter en rotfylling. Det er da aktuelt å gjøre en internbleking (bleking inni tannen) for et godt estetisk resultat.